بهزیستی از نتایج هوش هیجانی
روانشناسی امروز برخلاف دورههای قبل صرفا به دنبال توصیف و تبیین انواع بیماریها و اختلالات روانی و راههای درمان و چاره نیست. امروزه علم در هر زمینه ای در پی این است که علاوه بر درمان موثر بیماریها و ناراحتیها ، اعم از روحی و جسمی، شیوهها و برنامههایی جهت بالا بردن احساس بهزیستی و جلوگیری و یا لااقل کاهش ناراحتیها ارائه کند. درتایید این مدعا همین بس که” سلیگمن”، از نظریهپردازانی که معروفترین و مشهورترین نظریه او “درماندگی آموخته شده” است، در دو دهه اخیر ” روانشناسی مثبت” را طرحریزی نمود و به تدوین اثری به نام “شادیهای معتبر” پرداخته و در آن بر شادی و شاد زیستن تاکید میکند و حال نظریههای قابل قبولی در روانشناسی مثبت بیان میدارد.
یکی از مسائل مطرح در روانشناسی مثبت، هوش هیجانی است. چنانچه گفته شد از نتایج مهم قابلیتهای هیجانی و هوش هیجانی یک احساس ذهنی خوب و حال خوب داشتن و بهبود سازگارانه در مقابل شرایط پراسترس و شاد بودن و شادزیستن میباشد. بهزیستی هیجانی در عمل، از تحول توانش هیجانی و اجتماعی جداییناپذیر است و بنابراین بخش توحید یافته “سواد هیجانی” به شمار می رود. “سواد هیجانی” در برنامه درمانی، به منزله برداشتن گامهای مثبتی برای پیشبرد بهزیستی هیجانی و اجتماعی افراد تحت درمان است (ویر،۲۰۰۰). “ویر” معتقد است بهزیستی به موازات آنکه اصطلاحی عمومی است و در دامنه وسیعی از محیط های آموزشی، مراقبتهای اجتماعی و سلامت اجتماعی به کار میرود، اغلب برای عملیاتی شدن نیازمند تعریف روشنتری است.
امروزه کم کم آموزش مولفههای هوش هیجانی در برنامههای مختلف فرهنگی وتربیتی جای خود را باز میکند. “سلیگمن” نیز در مطالعات اخیر خود در زمینه “روانشناسی مثبت” بیان داشته استرس از ویژگیهای قرن کنونی ماست و باید مقاومت انسانها را با آموزشهای هیجانی و اجتماعی بالا برد.
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 357
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1